SPRE ȘCOALĂ – 2015
 Servicii de Prevenire și Remediere în Educație

Spre_Scoala

 

Prin participarea la activitatile proiectului „Spre Școală”, 1000 de elevi supusi riscului de abandon vor depasi dezinteresul fata de scoala si vor avea o mai buna participare la activitatile educative obligatorii din scolile la care sunt inscrisi, iar 300 de persoane participante la activitatile remediale de tip ”A doua sansa” vor fi reintegrate in sistemul de educatie in vederea finalizarii studiilor pe care le-au abandonat.
Perioada de desfăşurare a proiectului este de 6 luni: 01.07.2015 – 31.12.2015, iar valoarea totală a acestuia este de 8.648.038,00 lei, din care 7.350.832,30 lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă, acordată din Fondul Social European. Din această sumă se vor acorda subvenţii de 500 lei, timp de 4 luni, pentru fiecare elev participant la program.
OLIMPIADELE KAUFLAND – 2015-2016

Olimp_Kauf

Asociația ”Școala de Valori” și Ministerul Educației au implementat un program de responsabilitate socială „Olimpiadele Kaufland”, sponsorizat de Kaufland-România. În acest proiect, derulat din septembrie 2015 până în februarie 2016 s-au implicat 1322 de școli și grădinițe din toată țara, demarând activități din mai multe domenii: mediu natural, tehnologie, sport și sănătate, creativitate și tradiție, cultură și teatru, știință și educație.
Școala noastră s-a luptat alături de primele 100 unități școlare (licee, școli gimnaziale, grădinițe) pentru un premiu de 20 000 € , efectuând 106 activități evaluate cu 7480 puncte din maximum de 7800, dar la final ne-am clasat pe poziția 161 din cei peste 1300 de concurenți.
IDEI DIN ȚARA LUI ANDREI – ediția 2016

IdTlA

 „Idei din Țara lui Andrei” este o competiție națională de proiecte organizată de OMV Petrom împreună cu Organizația Țara lui Andrei ce finanțează idei inovatoare cu impact pe termen mediu și lung din domeniile educației profesionale și mediului.
La ediția din 2016 școala noastră s-a înscris în concurs cu proiectul ”Energia verde” prin care se dorea realizarea unei instalații de panouri fotovoltaice pentru producerea a 6KW de putere electrică. Aceasta energie fiind necesară alimentării a trei aparate de aer condiționat- tip inverter pentru climatizarea sălilor de clasă de la etajul superior al unui corp de clădire al unității școlare. În cadrul proiectului au fost implicați elevii claselor a V-a A, a VIII-a B și a VIII-a C sub coordonarea dnei. profesoare Epuran Valentina.
ȘCOALĂ ZERO WASTE – ediția 2017

Sc_zero_waste

Concursul de educație ecologică „Școala Zero Waste”  este organizat şi desfăşurat de Asociația EcoStuff – România, asociație non-guvernamentală și non-profit din România, reprezentată prin președinte Radu Rusu. Pe durata de desfășurare a concursului elevii înscriși și profesorul coordonator vor organiza acțiuni de colectare a deșeurilor reciclabile, activități și sesiuni de educație ecologică, proiecții de materiale educative, ateliere de reciclare creativă etc., atât pentru ei, cât mai ales pentru ceilalți elevi din școală și pentru comunitatea locală.
Concursul se va desfăşura în perioada 13 Martie – 12 Mai 2017 inclusiv. Școala noastră s-a înscris cu un număr de 25 de elevi din clasa a I-a B având ca profesor coordonator pe doamna Vrăjitoru Oxana.